Els pacients, protagonistes del II Curs d’Oncologia Radioteràpica i Atenció Primària
L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull el II Curs d'Oncologia Radioteràpica i Atenció Primària, que compta amb la participació d'uns 200 professionals, entre personal mèdic i d'infermeria i tècnics de radioteràpia de tots els proveïdors sanitaris de les comarques de Tarragona, així com d'un bon nombre d'estudiants de medicina interessats en l'abordatge del pacient oncològic.
Aquesta segona edició té com a protagonistes els pacients amb càncer que reben radioteràpia i les associacions oncològiques, molt implicades en el foment de la recerca. Tots ells aportaran, a través de diverses taules rodones, els seu testimoni i les seves experiències. A la darrera taula hi participarà un pacient amb artrosi que ha estat tractat amb radioteràpia, ja que la radioteràpia utilitzada amb dosis molt baixes té uns potents efectes antiinflamatoris, sent útil per abordar malalties que no són càncer, com l'artrosi, entre altres.
Actualment, la incidència del càncer segueix augmentant, considerant-se l'epidèmia del segle XXI. Una de les causes d'aquest augment és l'envelliment progressiu de la població, així com els hàbits de salut. Ara bé, les curacions també estan augmentant per les millores en els tractaments oncològics, pels avenços en la recerca bàsica i clínica i pel diagnòstic precoç i la radioteràpia és una modalitat de tractament oncològic determinant, ja que tracta aproximadament el 60% dels pacients amb càncer i intervé en el 40% de les curacions.
Actualment la radioteràpia tracta aproximadament el 60% dels pacients amb càncer i intervé en el 40% de les curacions