Mas Sabater i l’Hospital uneixen esforços per garantir un abordatge integral de les persones amb esclerosi múltiple i millorar-ne la seva qualitat de vida

La Fundació Esclerosi Múltiple de Mas Sabater (FEM) i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus han signat avui un conveni de col·laboració per tal de compartir protocols d’actuació, estratègies i instal·lacions, que assegurin la continuïtat assistencial dels pacients acabats de diagnosticar i millorin la seva qualitat de vida. Així, a partir d’ara un equip de professionals de la FEM es desplaçaran a l’Hospital on disposaran d’un espai en el qual realitzaran activitats d’orientació i assessorament a la persona recent diagnosticada, activitats de neurorehabilitació i assessorament a les famílies, en coordinació amb la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital encarregada de dur a terme el diagnòstic, la prescripció del tractament farmacològic adient i la coordinació en l’àmbit hospitalari amb la resta d’especialistes. El conveni l’han signat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple i Mateu Huguet, gerent de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.   

Així mateix, s’ha constituït una comissió de seguiment entre ambdues entitats per millorar la resposta sanitària davant els nous casos d’esclerosi múltiple i agilitzar la derivació dels pacients candidats a rebre tractament rehabilitador al centre Mas Sabater de la FEM a Reus. També, sempre que sigui necessari professionals de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l’Hospital es podran desplaçar a Mas Sabater.  

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa i crònica, actualment sense cura, que s’inicia entre els 20 i els 40 anys, pel que el seu impacte en l’entorn personal, familiar i social és molt considerable. Afecta a unes 9000 persones a Catalunya, més a dones que a homes i és la principal causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit. La prevalença de l’esclerosi múltiple varia depenent de la regió geogràfica, però els estudis realitzats a Catalunya mostren una prevalença de 120 casos per 100.000 habitants.