Comunicació

Sala de premsa

L'Associació Contra el Càncer a Tarragona concedeix una Ajuda Càtedra al projecte “Formació i adequació dels espais per reduir l’impacte emocional en Oncologia Radioteràpica”

L'Associació Contra el Càncer a Tarragona ha presentat aquest matí a l'Auditori de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus l'Ajuda Càtedra AECC adjudicada al projecte "Formació i adequació dels espais per reduir l'impacte emocional en Oncologia Radioteràpica". El projecte, coordinat per la Dra. Meritxell Arenas, directora del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, té per objectiu reduir l'impacte emocional dels pacients amb càncer que reben radioteràpia, millorant l'adherència al tractament i optimitzant la qualitat de vida i la satisfacció dels pacients i les seves famílies, i rep un import de 150.000 € per tres anys, prorrogable a un quart.


Aquest projecte ha estat un dels 10 seleccionats d'arreu de l'Estat i forma part de les Ajudes Càtedra AECC, que es focalitzen en la humanització d'atenció a pacients amb càncer i ajudarà al desenvolupament del programa d'humanització i experiència de pacient, que incorpora el Pla Estratègic 2023-2025 de Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp.


L'acte de presentació d'aquesta Ajuda Càtedra AECC ha comptat amb l'assistència del Sr. Fede Adán, president de l'Associació Contra el Càncer a Tarragona; el Dr. Josep Pallarès,rector de la URV; el Sr. Enrique Martín,el regidor de Salut i Esports Ajuntament de Reus; el Dr. Anton Benet,gerent de Salut Sant Joan Reus - Baix Camp, i la Dra. Meritxell Arenas,directora del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i professora titular en la Universitat Rovira i Virgili.


El president de l'Associació a Tarragona ha assenyalat que "Avui el territori se suma a la humanització en càncer gràcies al projecte "Formació i adequació dels espais per reduir l'impacte emocional en Oncologia Radioteràpica", que acabem de presentar i que es desenvoluparà al costat de la Universitat Rovira i Virgili. Des de l'Associació tenim el compromís de donar resposta als pacients i familiars vers el càncer, també des del punt de vista de la humanització de l'assistència".


Al seu torn, el rector de la URV, ha afegit que "és important desenvolupar al màxim les nostres capacitats, el nostre coneixement, perquè al final, coneixement, innovació, talent, són paraules claus per al desenvolupament no només de la universitat, no només del grup de recerca, no només de l'hospital, sinó també de tota la nostra societat".


Per la seva part, el Dr. Benet ha agraït a l'Associació Contra el Càncer a Tarragona la concessió de d'aquest ajut i ha felicitat a la Dra. Arenas i a tot el seu equip per haver presentar un projecte que ha merescut el reconeixement de l'AECC. Així mateix, ha destacat que es portarà a terme "en un marc compartit de recerca i gestió del coneixement entre la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus".


Finalment, la directora del projecte, Dra. Meritxell Arenas, ha explicat que "el que nosaltres perseguim és una humanització, tenir uns ambients càlids, agradables, perquè quan el pacient i la família arribi al nostre servei, tingui un sentiment un sentiment de confiança. D'altra banda, també ha assenyalat que s'impulsaran aspectes de formació en humanització per als professionals dels servei, uns professionals que cada any tracten més de 2.700 pacients.


L'acte ha finalitzat amb una taula rodona on diversos experts han parlat de la importància de la humanització en l'assistència.

El projecte, que rep un import de 150.000 € per tres anys, ha estat un dels 10 seleccionats d'arreu de l'Estat i forma part de les Ajudes Càtedra AECC