L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus commemora, avui dimarts, 7 de novembre, el Dia Internacional de la Física Mèdica. En aquest dia es recorda el naixement de Marie Curie, científica pionera en el camp de la radioactivitat. Els seus descobriments en aquest àmbit van servir com un dels punts de partida per al desenvolupament de la disciplina, que a hores d'ara coneixem com a Física Mèdica. Gràcies a la importància de les seves aportacions va ser guardonada amb els Premis Nobel de Física i de Química.
Des d'aleshores fins a l'actualitat, el camp de la Física Mèdica s'ha anat superant constantment, especialment en el món hospitalari. Els treballadors experts involucrats en els serveis de Protecció Radiològica i Física Mèdica assisteixen a diferents departaments dins d'un hospital, com ara Medicina Nuclear, Oncologia Radioteràpica i Radiodiagnòstic i tots ells actualitzen constament els seus coneixements en benefici dels pacients. A més, com el seu nom indica, s'encarreguen de la protecció radiològica de tot el complex sanitari.
Els professionals són els radiofísics hospitalaris i els tècnics especialistes en radioteràpia o radiodiagnòstic, i la seva labor suposa un gran impacte en el pacient. La seva aportació es pot veure reflectida en diferents àmbits, com per exemple en el diagnòstic per imatge, la cura del càncer o cures pal·liatives. De la mateixa forma, treballen meticulosament per buscar una limitació de dosi tan baixa com sigui possible, sense perjudicar l'objectiu clínic, per poder complir els estàndards internacionals més exigents en matèria de seguretat i garantia de qualitat.
Descarrega el plafó informatiu del Dia Internacional de la Física Mèdica de l’IOMP