M'he de visitar

Per on entrar?
L'Hospital Universitari de Sant Joan té tres entrades que donen accés a la rambla, l'eix vertebral del centre:
- L'entrada lateral oest.
- L'entrada principal, a mitja rambla.
- Entrada lateral est, a l'extrem més allunyat de la ciutat.

Les línies d'autobús urbà 20 i 60 fan tres parades a diferents punts de l'Hospital:
- La primera a l'avinguda de la Universitat, a prop de l'entrada lateral oest.
- La segona la fa al començament de l'avinguda del Dr. Josep Laporte.
- La tercera tot just davant l'entrada principal, gairebé al final de l'avinguda.

Les dues primeres parades són adequades per a aquells usuaris que vagin a Consultes Externes, mentre que la tercera l'haurien d'escollir els usuaris que es dirigeixin a qualsevol altre servei del centre.
L'entrada a l'aparcament soterrani es troba a l'avinguda de la Universitat, al lateral oest.
Accés ràpid a Urgències
La manera més ràpida d'arribar en cotxe a Urgències és per la sortida de l'autovia de Bellissens, que dóna accés directe a la planta -1, just davant d'Urgències. Aquesta és l'entrada per la qual accedeixen les ambulàncies i, per tant, cal destacar que està destinada a les urgències greus.
En cas d'una urgència lleu es recomana arribar a l'Hospital per l'aparcament soterrani del centre, accessible per l'avinguda de la Universitat, i dirigir-se a la planta -1 de l'àrea vermella utilitzant l'ascensor.

Com anar a l'aparcament?
L'entrada a l'aparcament soterrani es troba a l'avinguda de Bellisens just després de la rotonda i en direcció a Tarragona.
Els colors de les zones de l'aparcament es corresponen amb els colors dels diferents sectors de l'Hospital, i per tant són d'ajuda per saber a quina zona de l'aparcament convé deixar el vehicle.

Pujar en ascensor des de l'aparcament
Els ascensors i les escales de l'aparcament soterrani pugen només fins a la planta baixa. Això significa que si vol dirigir-se a les plantes 1 o 2 (és a dir, si vol visitar un pacient ingressat) haurà de pujar fins a la planta baixa, sortir d'aquest ascensor i pujar des d'allà en un altre ascensor. Es tracta d'una mesura de seguretat perquè cap persona pugui accedir a les habitacions dels pacients directament des de l'aparcament soterrani.
En canvi, si ha de dirigir-se a les plantes -1 o -2, com per exemple per anar a la dispensació de fàrmacs ambulatòria, pot fer-ho directament des dels ascensors de l'aparcament.
Serveis com l'Hospital de Dia d'Oncologia, també es troben a les plantes soterrànies (aquest, concretament, a la -2) per facilitar al màxim l'accés als seus usuaris.
Baixar en ascensor fins a l'aparcament
De la mateixa manera que des de l'aparcament només es pot pujar fins la planta baixa, per baixar haurà d'agafar específicament un ascensor de la planta baixa que vagi fins a l'aparcament.
Els ascensors que baixen a l'aparcament són a la rambla i estan degudament senyalitzats.
Necessito anar a urgències
Què necessito per anar a urgències:
- Heu de portar la targeta sanitària, el DNI, els informes mèdics que tingueu i la medicació habitual.
- En cas que disposeu de la targeta del programa "Cuida'm" també l'haureu de portar.
- Heu de venir amb roba còmoda que sigui fàcil de posar i treure.
- Es recomana no portar objectes de valor.
- Es pot portar el telèfon mòbil.
On està situat?
El Servei d'Urgències està situat a la planta -1, al punt del centre més allunyat de la ciutat (zona de cor vermell). Des de l'entrada principal, s'hi pot accedir baixant les escales automàtiques que queolden tot just a la dreta.

D'altra banda, la manera més ràpida d'arribar en cotxe és per la sortida de l'autovia de Bellissens, que dóna accés directe a la planta -1, just davant d'Urgències. Aquesta és l'entrada per la qual accedeixen les ambulàncies i, per tant, cal destacar que està destinada a les urgències greus.
En cas d'una urgència lleu es recomana arribar a l'Hospital per l'aparcament soterrani del centre, accessible per l'avinguda de Bellisens, i dirigir-se a la planta -1 de l'àrea vermella utilitzant l'ascensor.
El telèfon d'Urgències: 977 320 424
El procés de triatge
El procés de triatge d'Urgències és un sistema per identificar amb la major rapidesa possible els casos que realment necessiten una atenció urgent.

Quan un pacient arriba a Urgències, un professional avalua el seu estat a qualsevol de les 4 sales de triatge de què disposa l'Hospital. Els casos classificats com a grau 1 són els més greus, mentre que les urgències de grau 4 o 5 es consideren lleus i, fins i tot, es podrien atendre a un Centre d'Atenció Primària. Així doncs, segons el grau que s'atribueixi durant el procés de triatge, el pacient haurà d'esperar-se o serà atès immediatament.
Per aquesta raó, en cas de patir una urgència lleu, és convenient dirigir-se al CAP abans que a l'Hospital, ja que estan capacitats per atendre els casos de grau 4 i 5 amb la mateixa eficiència i en menys temps d'espera.
Tinc visita a consultes externes
Les Consultes Externes abasten bona part a la planta baixa, des de la zona de senyalització de color morat fins a la de color groc (a prop de l'entrada principal).
Per visitar-se s'ha de portar la targeta sanitària i introduir-la a un aparell lector Q-MATIC, situats a la rambla, que li indicarà el punt de l'Hospital on s'ha de dirigir. Si hi ha qualsevol problema o ha oblidat la targeta sanitària, pot anar a un dels taulells d'informació que hi ha al llarg de la rambla.Una vegada a la sala d'espera corresponent, pari atenció a les pantalles on es va projectant el nom del pacient al qual li ha arribat el torn i el número de consulta a la que ha d'entrar.
Més informació: La importància de portar la targeta sanitària
Concertar visita a Consultes Externes:
A més de la via telefònica, ara també pot demanar hora de visita (o canvis d'hora) a Consultes Externes enviant un missatge l'adreça electrònica: visites@hospitalsantjoan.cat
Enviï un correu electrònic amb la seva petició i els nostres professionals l'atendran.

Horari de consulta:
- De dilluns a divendres de 8 a 15 h.
Horari d'extraccions analítiques:
- De dilluns a dijous de 7.10 a 12.30 h. i divendres de 7.10 a 11.30 h.
He d'ingressar a l'Hospital
Per ingressar a l'Hospital s'ha d'anar a la Unitat d'Admissions. Davant la porta principal hi ha el punt d'Atenció al Client, i tot just a la dreta hi ha un passadís que dóna al taulell d'admissions centrals.

Alguns consells si has d'ingressar:
- Vestir-se amb roba còmoda, com si fos a casa teva, i que sigui fàcil de posar i treure.
- Porteu calçat còmode i que subjecti bé el peu.
- Ja a l'habitació mantingueu el vostre espai ordenat (armari, taula de nit i bany) i sense restes de menjar. A la part baixa de l'armari hi deixarem la muda bruta en una bossa carabassa.
- La família es farà càrrec de rentar la roba i reposar les mudes a l'armari, que és millor no omplir excessivament: cal deixar-hi mudes per a dos o tres dies, com a màxim.
- Cal portar tots els estris d'ús personal: sabó, tovalloles, etc.
- No es permet l'entrada d'aliments externs.

Llista de productes que et poden ser útils:
- Tovallola de bany i de mans.
- Utensilis per als cabells i per afaitar-se.
- Utensilis d'higiene bucal.
- 2 esponges de colors diferents.
- Sabó neutre, loció o crema hidratant per al cos. La colònia no és recomanable per a la pell, perquè la resseca.
- Tovalloles humides per a adults.
- Mocadors de paper.
Vull visitar a una persona ingressada
L'àrea d'Hospitalització comprèn les plantes 1 i 2 de l'Hospital. A la Unitat d'Admissions li indicaran a quina àrea es troba l'habitació de la persona que vol visitar. Utilitzi els ascensors o escales de la rambla per pujar a la planta 1 o 2, segons pertoqui, i segueixi la senyalització dels passadissos.
Per exemple: per anar a l'habitació C2060 s'ha d'agafar l'ascensor de la rambla que hi ha a la zona de senyalitzada amb color verd (identificada amb la lletra C) fins a la segona planta.
Consulteu les mesures per a la circulació de pacients i usuaris a l'Hospital
Distribució de l'Àrea d'Hospitalització:

- Planta 2A: Unitat de Curta Estada.
- Planta 2B: Unitat de Cirurgia.
- Planta 2C: Unitat de Ginecologia i Obstetrícia.
- Planta 2D: Unitat de Pediatria.
- Planta 2E i F: Unitat de Sociosanitari.
- Planta 1A: Unitat d'Oncologia.
- Planta 1B: Unitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.
- Planta 1C i D: Unitat de Medicina Interna.
- Planta 1E i F: Unitat de Sociosanitari.